Єднаймо душі словом Кобзаря!

У Миколаївському професійному промисловому ліцеї викладачами української мови та літератури Лілією Пауль і Світланою Бондар було проведено літературну вітальню, присвячену 210-ій річниці з дня народження Т. Шевченка, «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» із декламуванням поезій митця.

У заході брали участь здобувачі освіти І, ІІ та ІІІ курсів. Ксенія Верба, Олена Фученко, Оксана Черікова, Ясміна Богданович, Анастасія Константінова, Микита Бойченко, Людмила Віндюк та Валерія Васецька читали поезії Кобзаря напам’ять. Софія Махіня, Наталя Третякова та Валентина Усенко долучилися до літературної вітальні і декламували вірші дистанційно. Усі поринули у світ поезій Т. Шевченка, відчули найтонші струни його душі, вилиті на папір, відтворили хвилини поезій відомого Кобзаря.

Сьогодні Т. Шевченко, як ніколи, актуальний. Його поезії читають і захисники на передовій, а голос Кобзаря допомагає їм долати ворога і наближати нашу перемогу. Тому під час заходу слухали виконання поезій митця військовими, які зверталися до Генія зі словами: «Пророчий Тарасе, наша боротьба триває! Ми – вистояли, ми переможемо! Бо ми на своїй священній землі. За нами правда і величний український народ! Слава Україні! Героям слава!»

Усі присутні уклінно дякували нашим захисникам і захисницям, які мужньо боронять рідну землю. Вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув внаслідок злощасної війни.

Захід був наповнений патріотизмом та такою любов’ю до Україну, як любив її поет. Тож бережімо її, як берегли наші діди і прадіди! Читаймо твори Тараса Шевченка і наша мова буде гарною, чарівною, барвистою, бо мова Кобзаря – найкраща мова світу!