В умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України у звязку з небезпечною ситуацією для учасників освітнього процесу стало неможливим відвідувати музеї міста Миколаєва. Тому працівники музеїв відвідують заклади освіти і проводять лекції для молоді. Це дуже важливо для їх культурного розвитку.

У другі вихидні дні за традицією ми святкуємо День нашого рідного міста Миколаєва, міста героя, який мужньо відбив оккупантівв перші місяці повномастабного вторгнення.

У Миколаївському професійному промисловому ліцеї відбувся музейний урок ,,Історія міста Миколаєва», який провели працівники краєзнавчого музею до Дня міста. Цікава розповідь супроводжувалася демонстрацією слайдів, що ілюструють важливі історичні події становлення і розвитку міста. Зустріч завершилася емоційним діалогом, під час якого першокурсники ставили запитання, обговорювали події історичного минулого і останні новини з життя Миколаєва в умовах воєнного стану.

В цьому році нашому рідному Миколаєву 235 років. Вітаємо наше любе мужнє Місто! Бажаємо процвітання і скорішого мирного життя і перемоги нашій славній Україні!