В МППЛ за професією Кондитер навчається дві групи здобувачів освіти з особливими освітніми потребами (порушенням слуху). Для них майстер в/н (перекладач жестової мови) Кривицька Валентина Анатоліївна провела майстер-клас з приготування різдвяного кондитерського виробу «Штолен». Цей виріб не входить до навчальної програми. Майстер демонструвала приготування, учениця-асистентка повторюввала за нею всі прийоми, здобувачі освіти та майстри в/н були присутні на майстер-класі. Всі отримали новий досвід та інструкційну картку приготування.
Што́лен (нім. Stollen або нім. Christstollen) — традиційна німецька різдвяна випічка. Найпоширеніший різновид штолена — це штолен із начинкою з родзинок і цукатів, хоча попит мають також рецепти з маком, горіхами або марципаном. Штолен готують зі здобного дріжджового тіста, при цьому потрібно дотримуватися певних пропорцій.