Здобувачі освіти та майстри виробничого навчання з професій громадського харчування взяли участь у Всеукраїнському гастрономічному конкурсі «Гастрономічні традиції Великодня 2023», який проводила Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпра». Здобувачі освіти поділилися рецептами приготування фірмової сімейної пасхальної страви, пасхального куліча, способами фарбування яєць. За підсумками в цьому конкурсі взяли участь 64 навчальних закладів України. Загальна кількість учасників становила 77 осіб. Від Миколаївського професійного промислового ліцею участь взяли здобувачі освіти, які навчаються професії Кухар, кондитер, а саме Донченко Владислав, Ігнат Світлана та Момутенко Юлія.
КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ .
- Автентичність рецептів – від 1 до 15 балів.
- Оригінальність та особливість рецептів -від 1 до 10 балів.
- Складність приготування та дотримання технології приготування страв – від1 до
10 балів. - Презентація конкурсних страв, творчий підхід: оригінальність, простота, новизна
та дотримання кулінарної моди(самих страв) — від 1 до 15 балів. - Подача, та оригінальність кулінарного сервірування (загальна подача 3 страв) — від
1 до 10 балів. - Кулінарна історія страви (кулінарна легенда чи гастрономічна кулінарна історична
довідка за стравами у презентації ) — від 1 до 10 балів.
Вітаємо учасників конкурсу та їх майстрів виробничого навчання з отриманням пам’ятних іменних дипломів.