В МППЛ професії Кондитер вже більше 20 років навчаються здобувачі освіти з порушенням слуху.

Згідно з рішенням Всесвітньої федерації (ВФГ) щороку в останній тиждень вересня відзначається Міжнародний тиждень глухих людей. Цього року він відбувся з 23 до 29 вересня під гаслом «Підтримайте право на жестову мову!».

Протягом семи днів (23.09. — 01.10.2024) У Миколаївському професійному промисловому ліцеї практичним психологом Бондар С.А. та соціальним педагогом Пауль Л.Г. із супроводженням викладачів жестової мови Шойко Н.В. та Кривицької В.А. серед здобувачів освіти груп КІ-11, КІ-21 були проведені заходи, де кожен день Міжнародного тижня глухих людей мав свою тематику і завдання.

Говорили про: Міжнародний день жестової мови; інклюзивну освіту; пропаганду жестової мови; створення стійких спільнот та різноманітність у громадах глухих, також обговорювали культурні свята для глухих та інвестування в майбутнє  громад г

Хочеться, щоб у нашому суспільстві  люди почали  приділяти все більше уваги перекладу новин, телевізійних програм, розважальних шоу на жестову мову. Адже для людей з вадами слуху надзвичайно важливо відчувати підтримку і доброзичливе ставлення. А найпростіший спосіб це зробити – вивчити найпоширеніші фрази та слова, які є базовими в повсякденному мовленні!