21 лютого 2024 року у Миколаївському професійному промисловому ліцеї викладачами української мови та літератури Лілією Пауль та Світланою Бондар був проведений виховний захід «Українська мова єдина. Розквітає разом з нею наша Україна!» до Міжнародного дня рідної мови. Метою даного заходустало поглиблення і збагачення знань здобувачів освіти  про рідну мову; формування розуміння того, що українська мова — наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; виховання любові до рідної мови, бажання досконало володіти нею, пробудити почуття національної гідності.

У ході заходу здобувачі освіти із цікавістю виконували практичні завдання на знання рідної мови. Особливу увагу учасники приділили грі «Асоціації», де аналізували зв’язок між різними символами українців, конкурсу «Хто швидше», де з поданих літер складали слова-символи України, правильно складали приказки, добираючи відповідну кінцівку, розгадували ребуси, розшифровували прислів’я за номерами літер абетки, коментували відео «Цікаві факти про українську мову».

Наприкінці зустрічі всі учасники виконали пісню «Ми з України», панував гарний настрій і розуміння того, що ми – справжні українці, і гідні того, аби розмовляти рідною мовою.