1 жовтня ми відзначаємо велике свято День захисників і захисниць України, яке в українській традиції пов’язане з Днем українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці. Їх поєднання увиразнює особливо важливе для нас сьогодні сплетіння української історії та традицій.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу у Миколаївському професійному промисловому ліцеї 2 жовтня 2024 року було проведено годину пам’яті «Слава незламним захисникам».

Юнаки і дівчата І і ІІ курсів разом з керівником гуртка художньої самодіяльності Смалько А.О. організували урочистий захід вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць України, козацької доблесті та звитяги, вдячності всім, хто захищав і захищає нашу рідну землю.

«Воїни світла, люди – титани – Гордість Вкраїни – доньки й сини», — саме ці слова стали лейтмотивом заходу.

Звучав Державний гімн України, козацький марш, линули пісні про Батьківщину, про славних захисників і захисниць України. Учасники заходу читали хвилюючі вірші, розповідали про мужність та бойові подвиги випускників ліцею, які стали захисниками України, про незламних українців, що повернулись з полону, про жінок, які взяли зброю до рук.

Під гучні оплески глядачів юнаки і дівчата виконали хореографічні композиції «Я — Україна», «Ми з України», «Perhaps».

Атмосфера музики і поезії, натхнення і творчості наповнювала залу позитивними емоціями. Особливо схвилювало присутніх звертання в.о. директора Гуревич Г.П., яка привітала усіх зі святом, побажала миру та злагоди, закликала берегти традиції українського народу, рідного ліцею, плекати в собі високі патріотичні почуття.

Присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув, захищаючи країну від підступного і жорстокого ворога, хвилиною мовчання.

Урочистий захід був завершений наступними словами: Низький уклін всім, хто боронить державу. Вічна пам’ять кожному, хто поклав своє життя за Україну. Це наша спільна битва. І Перемога буде наша спільна!