Відповідно до плану роботи МППЛ з 6 по 17 листопада в ліцеї проходить декада гуманітарних дисциплін. Методичною комісією викладачів гуманітарних дисциплін заплановано низку заходів в рамках декади. Предметні декади проводяться з метою активізації здобувачів освіти та зацікавлення їх навчальними предметами, розвитку пізнавальних інтересів, продуктивного творчого мислення, стимулювання самостійності та ініціативи, сприяння їх самовираженню.

07.11.2023 викладачем української мови та літератури Ліліє Пауль була проведена мовознавча вікторина «Єдиний скарб у тебе – рідна мова» зі здобувачами освіти І курсу.

          Метою заходу було формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширення знань про красу і багатство української мови; підсилення прагнення здобувачів освіти продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукання їх до творчої праці; розвиток навичок роботи в групах, пам’ять, увагу, швидкість мислення; виховання у підлітків почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибокої поваги до рідної мови.

          У ході мовознавчої вікторини здобувачі освіти активно брали участь у розгадуванні кросворда, складанні сенкану, створення «хмари слів» з епітетами про мову, розігруванні діалогів з мовними вподобайками. Особливу увагу учасники приділили творчим вправам: доповнювали римовані словосполучення, досліджували автентичні слова на позначення назв страв української національної кухні.

          Під час заходу панувала атмосфера доброзичливості, взаємодопомоги. Наприкінці всі учасники висловили спільну думку про те, що наш народ – непереможний, і мова наша – сила нації всього українського духу!

08.11.2023 викладачем Всесвітньої історії Коржан Т.А. було проведена Історична вікторина «Знай і люби історію» зі здобувачами освіти І курсу групою КК-11. Здобувачі освіти з зацікавленістю брали участь у вікторині, поповнили свої знання і в той же час показали свою ерудованість у знаннях з історії.

09.11.2023 викладачем історії Саян Н.В. зі здобувачам освіти ІІ курсу групи КК-22 була проведена Інтелектуальна гра «Українська революція». В ході заходу здобувачі освіти проаналізували події українських революцій, повязали давні історичні події з сучасністю, провели паралелі і зробили висновки. Викладачем Саян Н.В. було застосовано різні методи, які активізували пізнавальну діяльність здобувачів освіти: метод «Фішбоун», колективна робота на віртуальній інтерактивній дошці Джамбоард, ігрові методи «шифрувальник», «секретна абетка», «журналістське розслідування, «історична мозаіка», гра «дата-подія», «псевдонім» тощо. Рефлексія відбулася за допомогою «палітри вражень». Здобувачі освіти були активні і зацікавлені.