23–30 жовтня 2023 року відзначається Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global MIL Week), що започаткований у 2012 році. Захід проводиться щороку Організацією Об’єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом із питань
медіа та інформаційної грамотності, Мережею університетів із медіа та інформаційної грамотності ЮНЕСКО й міжкультурного діалогу (UNESCOUNAOC, MILID), іншими партнерами.

В рамках Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності у Миколаївському професійному промисловому ліцеї практичним психологом, соціальним педагогом та бібліотекарем були проведені заходи з метою підвищення рівня медіаграмотності здобувачів освіти і педпрацівників, формування навичок критичного споживання інформації, протистояння онлайн загрозам, забезпечення цифрової безпеки та інформаційної гігієни: година психолога «Медіаграмотність в освітньому процесі», коментований перегляд фільму «П’ятихвилинка медіаграмотності», круглий стіл «Медіаграмотність: що це і навіщо», година цікавої інформації «Важливість медіа та інформаційної грамотності», тематична зустріч «Медіагігієна та інформаційна компетентність».

Методист ліцею Ахундова Г.В. у віртуальному методичному кабінеті розмістила перелік ресурсів щодо поліпшення медіаграмотності учасників освітнього процесу.

#ТижденьМІГ_Миколаївщина #GlobalMILWeek