За рішенням Всесвітньої федерації глухих (ВФГ) щороку в останній тиждень вересня відзначається Міжнародний тиждень глухих людей. Цього року він відбувся з 18 до 24 вересня під гаслом «Світ, де глухі люди всюди можуть розмовляти жестовою мовою!»

Протягом семи днів (18 — 24 вересня 2023 року) у Миколаївському професійному промисловому ліцеї практичним психологом Бондар С.А. та соціальним педагогом Пауль Л.Г. з супроводженням перекладачів жестової мови Кривицької В.А. та Шойко Н.В. було проведено заходи, де кожен день Міжнародного тижня глухих людей мав свою тематику і завдання.

Говорили про: «Декларацію прав глухої дитини», розбудову потенціалу громад глухих по всьому світу, спільноти глухих, їхнє життя під час війни, а також — про юридичне визнання національних жестових мов, що є важливим кроком до досягнення основних прав для всіх глухих.

Також 22 вересня 2023 року в Миколаївському обласному будинку культури УТОГ пройшла концертна програма, на яку були запрошені директорка МППЛ Гуревич Г.П., яка виступила з промовою, та здобувачі освіти ліцею. Відвідувачі й учасники заходу не лише привернули увагу до жестової мови та глухих людей, а й отримали багато позитивних емоцій від концертної програми.