День Святого Миколая — особливе свято, на яке з нетерпінням чекають діти. Саме з нього в Україні традиційно розпочинається цикл зимових свят. Цьогоріч українці вперше відзначатимуть день Святого Миколая за новим церковним календарем – 6 грудня. Також на цей день припадає відзначення Дня Збройних Сил України. Об’єднання цих дат символічно вказує на зв’язок між теплом і щедрістю святого та захистом і самопожертвою наших героїв. Це символічні свята, які зараз, в час повномасштабної війни в Україні, є особливо вагомими.

Саме тому у Миколаївському професійному промисловому ліцеї для здобувачів освіти пільгових категорій творча група талановитих першокурсників під керівництвом педпрацівника Анастасії Смалько та бібліотекаря Лариси Гринько влаштували свято «По Україні з краю в край ходить святий Миколай». На початку заходу до гостей звернувся викладач предмета «Захист України», ветеран ЗСУ, учасник АТО Олександр Ювіца, який нагадав, якою дорогою ціною завойовується мир, та висловив нашим захисникам щиру подяку за те, що ось уже майже два роки вдень і вночі, в спеку і в холод, під пекучим сонцем і в дощі, на суші, на морі, у повітрі боронять нашу святу землю. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

А потім до учасники заходу показали літературно – музичну композицію, створюючи святкову атмосферу для глядачів. Вони розповідали цікаві історії про Святого Миколая, читали вірші, співали пісні, проводили конкурси, адже День Святого Миколая – особливе, світле, хвилююче свято, адже окрім подарунків він приносить у кожну оселю радість і надію. Підчас заходу почалася повітряна тривога. Учасники продовжили урочистості, перейшовши в укриття.

Швидко минув час і настала довгоочікувана мить подарунків. Всі гості з рук Святого Миколая і його помічників — янголів отримали солодкі подарунки — миколайчики.

Нехай сьогодні Святий Миколай принесе в кожен дім мир, любов, здоров‘я, а нашій Україні – ПЕРЕМОГУ!